logo scholsfoundations

Projecten in Malawi, Bali & Vietnam

Het studentenproject in Agusuan del Norte in de Filippijnen is ingericht door Afre, onze locale projectleider. Zijn niet aflatende energie om studenten uit zijn dorp naar het voortgezet onderwijs te laten gaan, heeft ertoe geleid dat sinds mei 2008 een studiehuis is ingericht. In dit studiehuis wonen door de week studenten om naar de ernaast gelegen middelbare school te gaan.

Het project is eenvoudig ingericht. Een zogenaamd “nativ house” van bamboe is gebouwd om de studenten te huisvesten. Inmiddels wordt er nagedacht over het aanleggen van een kleine groentetuin.

De studenten worden van eten voorzien door de ouders. Een of twee keer per week komen er groenten vanuit het dorp mee, met iemand die in Butuan werkt. De studenten krijgen begeleiding van Afre, die inmiddels nagenoeg zijn verpleegkundige opleiding heeft afgerond.

Dit project is een goed voorbeeld van ontwikkelingssamenwerking. We hebben al eerder geïnvesteerd in het gezin van Afre Burmedez . Zijn broer en zijn zus hebben een opleiding gevolgd. Arnel, zijn dove broer helpt in het studiehuis. De jongere zus heeft inmiddels een baan als bejaardenverzorgster.

Wij overwegen het project in aantal nog uit te breiden.