logo scholsfoundations

Projecten in Malawi, Bali & Vietnam

Op 4 februari 2004 begon een 5 weken durend avontuur van Paul Driessen en Gijs Dekkers, twee jonge mensen uit Didam die als vrijwilligers naar Mua/ Malawi vetrokken. Ze kregen geld mee om de school op te knappen en dat is dan ook volledig gelukt. (klik hier voor de foto's)

Er werden plafonds en glas vervangen en geverfd. Ook werden daken gedicht en goten schoongemaakt. Paul en Gijs kochten in, planden en leerden de oudste jongens van het internaat hoe ze e.e.a. moesten gaan doen. Na een groot plan de campagne werd gestart met het project.

In goed overleg met de schoolleiding en de zusters werd het project met volle energie uitgevoerd. Niet alles was af toen ze weer naar Nederland vertrokken, maar alles werd zo voorbereid, dat men daar onder eigen verantwoordelijkheid alles kon afmaken.

In de krant

Het verhaal van Paul en Gijs werd ook nog eens opgenomen in de Gelderlander van 22 april 2004 als voorbeeld hoe ontwikkelingssamenwerking in deze tijd gestalte krijgt. Het artikel begint met de kop “Het liefst gingen we morgen al weer terug (pdf)” en geeft een beeld van hoe e.e.a. succesvol is verlopen.