logo scholsfoundations

Projecten in Malawi, Bali & Vietnam

In september en oktober 2004 zijn opnieuw 2 vrijwilligers naar Mua vertrokken. Dit keer waren het Nigel de la Rambelje en Sander de Bruin. Zij vertrokken met de “opdracht” om het internaatsgebouw op te knappen. Met geld dat de stichting van een sponsor had gekregen, hebben ze een planning gemaakt en al het materiaal aangeschaft, dat nodig is om de gebouwen van het internaat van een mooie kleur te voorzien, de daken te dichten en kleine reparaties te verrichten. Er werd een start gemaakt.

Enthousiast kwamen ook zij terug uit Malawi. Ze hebben er een fantastische tijd gehad en de kinderen van Mua hebben hun harten gestolen.

Nigel en Sander waren aan het eind van hun universitaire loopbaan. Nigel is zelfs afgestudeerd nadat hij al weer terug in Nederland was.

In de eerste gesprekken die we namens de stichting met hen hadden, hebben we gesproken over welke inzet noodzakelijk is in Malawi en op welke manier zij daar vorm aan zouden kunnen geven.

Terugkijkend is dat meer dan gelukt. Want niet alleen de kinderen hebben hun harten gestolen, ook zij hebben eenzelfde effect op de mensen daar gehad.

Zuster Bertha schrijft in een brief aan het bestuur “Ik schrijf u deze brief om u te bedanken voor het opnieuw sturen van 2 jongens Sander en Nigel. Wij zijn van ze gaan houden en zij waren goed voor ons. Zij deden wat U gevraagd had en wij hadden een prachtige tijd met hen.”

Vrijwilligers in Malawi, die hun best doen, daar zijn we naar op zoek.