logo scholsfoundations

Projecten in Malawi, Bali & Vietnam

“Maar ik zie toch al dat ze er zijn? Waarom begint de les dan nog niet?”

Vers uit het vliegtuig vernam ik het ongeduld van onze studenten in Indonesië. In 2007 is ons project opgestart. Kinderen gaan maar één dagdeel naar school. In de middag komen ze naar het project genaamd Kubu K_Lima.

Over mij:

Als kind van een jaar of 11 zag ik op de televisie de actie ‘Eén voor Afrika!’ over de hongersnood in Ethiopië. Ik vond het heel indrukwekkend en ik wist eigenlijk toen al dat ik ooit iets in ontwikkelingswerk in Afrika wilde gaan doen. Er gingen echter twee decennia over heen. Mede door de fantastische verhalen over ontwikkelingswerk van een vriend van mij, werd het vuurtje weer aangewakkerd. Eind 2007 zei ik tegen mezelf: ‘als ik nu niet ga, ga ik nooit!’ In december verscheen een artikel in de Gelderlander over de Schols Foundations in Duiven. Ik werd enorm geraakt en ik besloot daarop meteen een afspraak met Karel te maken. Toen ging het heel snel…

Verslag van verblijf in Malawi 11 juni t/m 2 augustus 2008

Waar ga ik beginnen, wat is het lastig om al die dingen die ik daar gedaan heb, gezien heb, emoties die het heeft opgeroepen om die zo op papier te zetten. Maar ik ga me best doen.

Jochem heeft zijn studentenkamer in Enschede voor 3 maanden verruild voor een logeerbed in Malawi. Hij gaat als vrijwilliger computerles geven. Tijdens zijn verblijf doet hij regelmatig verslag van zijn belevenissen en werkzaamheden in de Duivenpost.

In september en oktober 2004 zijn opnieuw 2 vrijwilligers naar Mua vertrokken. Dit keer waren het Nigel de la Rambelje en Sander de Bruin. Zij vertrokken met de “opdracht” om het internaatsgebouw op te knappen. Met geld dat de stichting van een sponsor had gekregen, hebben ze een planning gemaakt en al het materiaal aangeschaft, dat nodig is om de gebouwen van het internaat van een mooie kleur te voorzien, de daken te dichten en kleine reparaties te verrichten. Er werd een start gemaakt.