logo scholsfoundations

Projecten in Malawi, Bali & Vietnam

Schols Foundations bestaat uit de stichtingen Schols-Helsperfonds en Willy Schols. De Schols Foundation is een verzamelnaam omdat beide instellingen een vergelijkbaar doel dienen.

Schols Foundation werkt vanuit een bepaalde methode. De specifieke bijdrage in ontwikkelingssamenwerking vindt plaats doordat gewerkt wordt met lokale projectleiders en –organisaties. Hierdoor wordt niet alleen bijgedragen aan de ( financiële) middelenkant, maar ondersteunen wij ook kennis en ervaring op het gebied van (onderwijs-)projecten. Wij zenden ook mensen uit op vrijwillige basis om zo tot een vorm van wederzijdse uitwisseling te komen.

Wij merken dat deze werkwijze goede resultaten heeft, waarbij meestal een win-win situatie ontstaat. Graag verwijzen wij u naar de beschrijving van de projecten.

 

Bekijk onze projecten

Onze Projecten

Nieuws

  • Jaarverslag 2017-2018

    Download hier ons jaarverslag 2017-2018

     
  • In memoriam Herman Levelink

    herman-levelinkGisteren, 12 januari 2017, is Herman Levelink overleden. Hij was huisarts, IT-deskundige, hobby-bouwspecialist en Afrika-deskundige, maar vooral een enthousiaste goede vriend en zwager, die op tal van terreinen zijn bijdragen had. Dat gold niet alleen op de laatste plaats voor Schols Foundations, onze organisatie die zich inzet voor kansarme jongeren in de Filipijnen, Indonesië en Malawi (zuid-oost Afrika)

    Lees meer...